Gästebewertungen

9,4/10 926 Bewertungen


9,6/10
“Sehr zufrieden!”
H. Bödeker | 10 September 2021
TIP Friesland ist im Bereich Wassersport unschlagbar! DeSchiffahrt ebenfalls! Wir werden wie immer nächstes Jahr wieder kommen. Viele Grüße an alle Freizeit Kapitäne
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Welch ein schönes Bild! Sie sassen ja erste Reihe in Lemmer Mitte! Danke für die 5 Sterne und wir freuen uns auf Ihren Besuch im nächsten Jahr!
Mehr info

9,6/10
“Fijn weekend gehad met de Linda”
Betty | 8 September 2021
TIP Wij hebben een nacht in de passantenhaven in Heeg gelegen is goed bevallen je loopt ook zo het stadje in Maar ook inde natuur slapen op een gratis aanlegsteiger is heel leuk om te doen Heerlijk om zo wakker te worden.
Fijne ontvangst en goede uitleg De vaarles is echt een aanrader. Ook complimenten aan de instructeur Arend. Het is een fijne veilige boot en alles wat je nodig hebt is aanwezig Bed ligt goed en is ook geschikt voor wat langere mensen Je kunt vanuit Terherne alle kanten op mooie vaarroutes. Zeker voor herhaling vatbaar.
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie tevreden zijn met onze service. Vaarafgaand een vaarles is zeker aan te raden, het is leerzaam en ook nog eens erg leuk! Tot ziens!
Mehr info

10,0/10
“Super!”
mark | 8 September 2021
We hebben een hele leuke vakantie gehad.
Erg vriendelijke mensen en alles perfect geregeld.
De boot is comfortabel en vaart makkelijk.
Een vaarlesje is wel aan te raden als je voor de eerste keer gaat varen.
We gaan zsm het volgende tripje boeken.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dat zijn nog eens mooie woorden, heel erg bedankt!
Mehr info

9,2/10
“Giselle”
Peter Raap | 8 September 2021
TIP Neem matrasjes mee want het bed is vrij hard en dit was door ons ook meegekregen uit de reviews waardoor we dit gedaan hebben en ons zeer goed bevallen was. Daarnaast is het handig om eigen campingstoelen met tafeltje mee te nemen waardoor je altijd lekker buiten kan gaan zitten en bij minder weer ook nog binnen
10 dagen op pad ik Friesland met de Giselle was voor ons de kennismaking met varen in Friesland. Dit was super leuk. Er zijn genoeg mogelijkheden om te doen en je kan overal overnachten omdat de boot volledig is uitgerust met keuken, toilet, warm water, groot bed en dek dat groot genoeg was om 2 campingstoelen neer te zetten met een klein camping tafeltje zodat je daar je “leef gedeelte” kon creëren. We hebben genoten en zullen zeker nog een keer een reisje gaan maken.
Preis / Qualität
6,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heerlijk om vanaf het water kennis te maken met het prachtige Friesland. Goed om te horen dat jullie hebben genoten! Graag tot ziens bij ons in Terherne!
Mehr info

8,8/10
“Und wieder einmal eine tolle Woche in Friesland”
Hedda | 7 September 2021
TIP Für einen kulinarischen Landgang empfehlen wir wärmstens das Restaurant "Thus" in Drachten. Einfach super! Achtung: Mit einem Boot mit einer Höhe wie die der Cook wird es schwierig. Wir konnten letztlich bei "de Drait" vor Anker gehen, ca. 4,5 km vom Drachtener Zentrum entfernt.
Ja, wieder einmal, denn Corona hatte unserer Tradition der Bootstour in Friesland ein zwischenzeitliches Ende bereitet.
2021 war also wieder ein Jahr der Möglichkeiten und wir haben es voll ausgenutzt. Dieses Mal mit der Cook, nachdem wir bereits viele Male mit Booten von de Schiffvart unterwegs und immer sehr zufrieden waren.
Wir haben eine tolle Woche gehabt. Kleinere Unannehmlichkeiten wie beispielsweise die Frontscheibe aus Plastik, die sich nicht befestigen ließ und manchmal in kritischen Augenblicken dem Steuermann vors Gesicht flatterte, schreiben wir dem nahenden Saisonende zu, nach dem solche Mängel sicherlich beseitigt werden, wie auch einen Teppichboden im Innenbereich, der entweder ausgetauscht oder tiefengereinigt werden müsste. Da wir gekocht haben, hätten wir auch gerne etwas bessere und schärfere Messer gehabt. Aber unserer Freude, wieder mit dem Boot in Friesland unterwegs sein zu können und zu entschleunigen, hat das keinen Abbruch getan.
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
8,0/10
Boot / Bootsausrüstung
8,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Es freut uns zu lesen dass Sie eine schöne Woche hatten! Die Bilder sind wirklich schön, vielen Dank dafür! Technische Mängel, wenn uns gemeldet, beseitigen wir während der gesamten Saison immer sofort; wir fragen deshalb immer bei Rückgabe nach. Hoffentlich sehen wir uns nächstes Jahr wieder!
Mehr info

9,6/10
“Schöne Woche, mehr gesehen als geplant”
C.Jost | 7 September 2021
TIP Mit 4 Personen ist das Schiff ausreichend besetzt. Mit 6 Personen würde es eng werden, vor allem wenn das Wetter nicht so warm oder trocken ist, dass man sich noch auf dem Vordeck aufhalten kann.
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Danke für Ihre Bewertung. Schön dass Sie den Urlaub voll genutzt haben!
Mehr info

10,0/10
“Entspannte Urlaubstage mit Kindern”
Harald | 7 September 2021
TIP Die Häfen haben uns alle gut gefallen. In Leeuwarden haben wir mit den Kindern das Natuurmuseum Fryslan besucht - ein echtes Highlight, vor allem die Unterwasser-Safari. Dokkum verbindet Geschichte und Gemütlichkeit. Unsere Neuentdeckung war Drachten mit dem neuen kleinen Passantenhafen direkt im Zentrum - ruhig und doch sehr zentral gelegen. Grou war sehr familienfreundlich.
Wir waren mit der "Henriette" eine Woche in Friesland unterwegs - in Grou, Leeuwarden, Dokkum und Drachten. Die Innenaufteilung des Bootes hat uns - mit drei Kindern zwischen 2 und 8 Jahren - sehr gut gefallen. Jeder hatte seine eigene Koje, auch der Stauraum war mehr als ausreichend. Wir fanden es auch bei kühlem Wetter sehr gemütlich. Alles war funktionsfähig.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wir freuen uns sehr über Ihre ausführliche und super Bewertung. Ihre Erlebnisse werden für andere Bootsfahrer sehr nützlichs sein. Bis ein nächstes Mal, hoffen wir!
Mehr info

10,0/10
“Vertrauensvoll chartern”
Johannes Meissner | 7 September 2021
Das Schiff wird in perfektem Zustand übergeben. Die Technik funktioniert. Das Schiff ist blitzblank.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Herzlichen Dank für Ihre Bewertung! Wir freuen uns sehr dass Sie so zufrieden mit uns sind. Wir geben unser Bestes. Bis nächstes Jahr!
Mehr info

10,0/10
“Motorboot "Linda", augustus 2021”
Pier en Coby | 6 September 2021
TIP Maak gebruik van huurfietsen van dit bedrijf. Zeevast op het voorschip gesjord. Wij fietsten onder andere van Stavoren naar het Reade Klif. Prachtig zicht op zee met Enkhuizen aan de horizon. Vervolgens via Warns en het interessante Molkwerum onder langs de zeedijk terug naar Stavoren.
Wat een fijne boot met prachtige en scheepse accommodatie. Veel hout. Goed uitgeruste kombuis en stuurhuis/salon. Afsluitbare separate slaaphut met ruime 2-persoons kooi. Natte cel waar twee volwassenen tegelijkertijd kunnen douchen (erg fijn!). Losse houten tafel in salon ook op achterdek te gebruiken; erg handig. Goede antislipverf aan dek en stevige, voldoende hoge zeereling. Fijn stabiel schip dat lekker zwaar in het water ligt. Ondanks dat helaas erg gemakkelijk uit haar roer lopend zodra het stuurwiel wordt losgelaten, ongeacht de vaart die wordt gemaakt. Kielzog toont duidelijk slingerend/zigzaggend schip. Ook als een blaas op het water liggend dat goed merkbaar is tijdens aanmeren bij stijve bries. Boegschroef wel behoorlijk krachtig. Ik miste een scheepsklok in het stuurhuis. Veel bergruimte aanwezig. Perfecte zwemtrap. Erg zuinig machinekamerbedrijf met prettig en rustig draaiende hoofdmotor tussen 1300 en 2000 toeren. Weinig hekgolf veroorzakend. Comfortabel gedrag in zeegang tijdens stijve bries op diverse van de grootste meren van Friesland.
Verder een erg prettig contact met medewerkers vooraf, tijdens en na afloop van de huurperiode. Komt zeer professioneel en gedegen over.
Wij willen zeker weer hier een boot gaan huren.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
De Linda is inderdaad een erg fijn schip en fietsen mee aan boord is geen overbodige luxe. Goed om te horen dat het jullie goed is bevallen. Graag tot de volgende keer!
Mehr info

9,2/10
“super!”
Erwin | 6 September 2021
TIP Alde Faenen , Grou, Joure en overnachten op de mooie Marrekrite plekken. Neem een hengel mee als je van vissen houdt. Echt topvangsten!
De Rosalien is een heerlijke boot die perfect is voor een weekje op het water met zijn tweeen. Met meer mensen zou ik een grotere boot aanraden. Alles zit erop wat je voor kamperen op het water nodig hebt. Zeer makkelijk te besturen en door de boegschroef ook makkelijk aan te leggen. Ook door het formaat kun je de kleine sloten bevaren wat veel leuker is dan de grotere wateren. Kortom Super!
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
8,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een geslaagde vakantie op het water! De Rosalien is inderdaad perfect voor twee personen. Fijn dat jullie positief zijn. We zien jullie graag nog eens bij ons terug in Terherne.
Mehr info

9,6/10
“Top boot ”
Guy Hermans | 6 September 2021
Net ietsje minder dan de Diaz maar kann een pers smaak zijn.
Diaz met zijn plotter heeft net iets meer maar zou de with dadelijk terug nemen als de Diaz er niet is.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
8,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat de Diaz jullie ook goed is bevallen! Graag tot een volgende keer!
Mehr info

9,6/10
“Heerlijk varen in Friesland”
Minne Bouta | 5 September 2021
We voeren met de" Henriëtte" , een Doerak 850 AK (van achterkajuit). Ik vond het een heel prettige boot om mee te varen, prima te sturen, geen trillingen rond een bepaald toerental, lekkere basic interieur (daar houden we van). Met mijn 1.95 meter was de slaap- en toiletruimte krap- aan, de achterkajuit is alleen geschikt voor kinderen of kleine mensen. Ons dieselverbruik was exact 1,75 liter/uur, wat heel netjes is (rustig gevaren met een maximum toerental van 1500/minuut). Al met al: prima!
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie leuk zijn weg geweest met de Henriëtte. Graag tot ziens!
Mehr info

8,8/10
“Richting Lauwersmeer”
Karina Venema | 4 September 2021
Deze keer een tocht gemaakt richting het Lauwersmeer. Ondanks dat het geen spetterernd mooi weer was, toch weer heerlijk genoten op een weer prachtige boot. Op naar onze vilgende tocht op het water.
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het Lauwersmeer is inderdaad prachtig! Goed om te horen dat jullie genoten hebben. Tot de volgende keer!
Mehr info

10,0/10
“Louise”
J. Hoekstra | 2 September 2021
TIP De combinatie van varen met wandelen, langs de wandelknooppunt routes in Friesland, zijn een aanrader.
Heerlijk genoten! in de winter periode ook echt een aanrader. Fijn met vloerverwarming en luxe badkamers.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het hele jaar door kunnen jullie bij ons terecht voor een fijne vaarvakantie. Top dat jullie hebben genoten. Wij verwelkomen jullie graag nog eens in Terherne!
Mehr info

10,0/10
“Enorm genoten!!”
Serge en Pascale | 2 September 2021
TIP Maak aan de hand van de diverse routes geleverd in de map bij de boot voor jezelf een leuke route. Overnacht afwisselend in een haven, aan een kade in een dorpje of op een Marrekrite plekje midden in de natuur, wat een vrijheid. Zolang er Corona beperkingen zijn en uit eten niet tot de mogelijkheden behoort ... ga 's middags ergens uitgebreid op een terras lunchen of laat een maaltijd 's avonds bezorgen aan boord. Zo gezellig!
De Marije is een goed bevaarbare Doerak. De boegschroef helpt enorm bij het aan en afmeren. Vantevoren nog wel een vaarcursus bij Schiffart geboekt, gezellig en leerzaam. Gezellige en praktische inrichting, alles is aanwezig, ideaal! We hebben een heerlijke week gehad, en gaan in de toekomst zeker nog eens een weekje varen.
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Als je nog nooit gevaren hebt, steek je van een vaarles vaak altijd wel iets op. Blij om te horen dat jullie een heerlijke week hebben gehad. Bedankt voor de tips!
Mehr info

9,6/10
“Auf der Cook durch Friesland”
Familie Gaul | 1 September 2021
Wir sind im August zu dritt eine Woche mit der Cook gefahren. Dies war schon unser 2. Urlaub mit einem Boot von de Schiffart. Wie gewohnt war auch die Cook technisch einwandfrei in Ordnung und sehr gepflegt.
Wir haben die Tage an Bord sehr genossen. Auch wenn das Wetter mal nicht so toll ist, man hat ja allen Komfort an Bord. Das Boot ist gut zu steuern und auch in engen Häfen gut zu manövrieren.
Wir waren mit dem Service von Familie de Schiffart wieder sehr zufrieden. Von der Buchung über den Empfang vor Ort bis zur Übergabe des Bootes ist alles unkompliziert und alle sind sehr freundlich und hilfsbereit.
Wir kommen auf jeden Fall wieder, und freuen uns schon auf ein weiteres der tollen Boote.
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Es freut uns sehr dass Sie mit der Cook und mit uns zufrieden waren. Gern begrüssen wir Sie nächstes Jahr wieder!
Mehr info

8,8/10
“?”
Nikolaus Jürgen | 1 September 2021
Preis / Qualität
8,0/10
Hygiene
8,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Danke vielmals für Ihre Bewertung!
Mehr info

9,2/10
“Antares”
Robert | 30 August 2021
TIP Der Mieter muss ich über den Insekten- beziehungsweise Mückenschutz Gedanken machen.
2021 waren wir auf der Antares unterwegs. Das Schiff ist von seiner Größe und Ausstattung hervorragend für vier Personen geeignet. Die Übergabe des Schiffes war problemlos und freundlich. Schlaf – und Sitzkomfort sind Klasse. Technisch funktioniert das Boot einwandfrei und war gut zu Händeln. Einziges Manko: wenn man am Steuerstand normal sitzt, hat man eine stark eingeschränkte Sicht durch die Folie der Hutze. Entweder öffnet man die Folie oder rutscht im Stuhl ganz tief runter. Im Prinzip sind die Scheiben zu niedrig. Die schmälert das Fahrerlebnis.
Preis / Qualität
6,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Danke vielmals für Ihre Bewertung. Schön dass Ihnen der Urlaub mit der Antares gefallen hat. Wir hoffen auf ein Wiedersehen im nächsten Jahr!
Mehr info

10,0/10
“Sylvia ”
Lesmeister | 28 August 2021
TIP weiter so, wir freuen uns schon auf 2022
es war ( wie immer) perfekt, Boot super, die Touren waren super und der Service vom Schiffart- Team war Super gut 👍👍👍👍👍
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wow, vielen Dank für Ihre 5 Sterne und Däumchen. Wir freuen uns sehr!
Mehr info

10,0/10
“In 1 woord: GEWELDIG!”
Fam. Geerts | 28 August 2021
TIP Wijzelf vinden de plaatsen Sneek, Joure, Sloten en Harlingen echt wel het aanbevelen waard. Daarnaast zijn er mooie natuurgebieden om doorheen te varen.
Allereerst werden we ook dit jaar ontzettend vriendelijk ontvangen door de medewerkers van Schiffart, ze nemen de tijd om je zaken uit te leggen en te vertellen, dit onder het genot van een kopje koffie/thee. Je voelt je er direct welkom!

Na verleden jaar in volle tevreden de Monique te hebben gehuurd, besloten we dit jaar voor een kleinere variant te gaan: de Martine! Wel een gokje, want bij het boeken werd het schip nog gebouwd en dus hadden we geen idee wat we precies zouden huren. Ook dit jaar voor een volle week gehuurd en de kinderen kwamen een weekend over, daarna zouden we verder varen met ons tweeen en derhalve een kleinere variant van de Monique (wat ook een schitterend schip is!).

Bij aankomst blij verrast, een compleet nieuw schip van alle gemakken voorzien!
Het geheel was keurig schoon, voorste bed keurig opgemaakt (het tweede bed niet, dus als je met meer dan 2 personen gaat wel even aan denken dat je voor het tweede bed spullen meeneemt of bijboekt!) en de instructievideo was erg duidelijk.

Ontzettend eenvoudig te besturen dankzij de boeg- en hekschroef, inparkeren is dan een fluitje van een cent! De hoogte van het schip (2,50 zonder mast), zorgt er voor dat je vrijwel bij alle bruggen direct door kunt varen wat wij erg prettig vonden (de Monique is een aanzienlijk stuk hoger en dan moet je tcoh vaak bij een brug wachten totdat deze open gaat, al gaat dat in Friesland altijd wel erg rap).

Bij mooi weer klap je de achterdeuren open en is het achterdek direct het verlengstuk van je kajuit. Je zit op waterhoogte wat erg fijn is. In de voorste slaapkajuit is meer dan voldoende ruimte om zaken op te bergen (dat geldt trouwens over het hele schip, er is goed nagedacht om de ruimtes zo effectief mogelijk te gebruiken) en het bed is perfect, we hebben er heerlijk op kunnen slapen.
Bij het VIP pakket inbegrepen zijn 2 vouwfietsen die erg handig zijn als je op je aanleglocatie rond wilt, wij hebben er veel gebruik van gemaakt.

Al met al een geweldig schip en zeker aan te raden om eens te huren!

Zijn er dan geen minpunten? Nee, niet echt. Er is erg goed nagedacht bij de bouw van dit schip door mensen met ervaring en dat kun je aan alles merken.

Zijn er dan verbeterpunten?
Wat ons opviel is dat de deuren elkaar een beetje in de weg zitten. Als de deur van de voorste slaapruimte bijvoorbeeld iets open staat, dan kun je niet meer van het toilet af komen. Ook hebben de deuren een geringe ruimte om te draaien (open te gaan), omdat allen deurklinken op dezelfde hoogte zitten en dus tegen elkaar aan komen (wellicht deze op verschillende hoogtes zetten zodat ze net onder of boven elkaar uitkomen?).

De plek achter het stuur is prettig, maar het zitkussen is vrij zacht. Zou voor ons iets steviger en hoger mogen zijn.

We misten aan boord een flessenopener en een kurkentrekker (of we hebben niet goed genoeg gezocht ;-)), geen noodzakelijk levensbehoeftes maar wel makkelijk.

Maar deze verbeterpunten zijn zeker geen reden om het schip niet te huren!

Wij hebben genoten op de Martine en kijken al weer uit naar onze volgende vaarvakantie!

Dank jullie wel Team Schiffart!
Preis / Qualität
10,0/10
Hygiene
10,0/10
Boot / Bootsausrüstung
10,0/10
Service und Gastfreundschaft
10,0/10
Segelgebiet / Erfahrung
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor de mooie woorden. Fijn om te horen dat jullie het leuk hebben gehad. Maar ook goed om de verbeterpunten aan ons door te geven, de Martine is inderdaad een nieuw schip en al doende leert men. We gaan kijken wat we er aan kunnen doen. Graag tot de volgende keer!
Mehr info
1 2 3 47